Gebruik van de Gonorroe test

Voorzorgsmaatregelen

Niet gebruiken indien verpakking is beschadigd. Buiten bereik van kinderen houden.

Inhoud

De test bevat een wattenstaafje, een testcassette, een druppelaar voor extractievloeistof, buffervloeistof, A en buffervloeistof B.

Houdbaarheid

Opslaan tussen een temperatuur van +4 C en +30 C in de gesealde sachet. Weghouden van zonlicht vocht en hitte.

Benodigdheden

Schoon en droop plat oppervlak en de Gonorroe test.

Gebruiksaanwijzing

De test moet plaatsvinden bij kamertemperatuur (18 c tot 30 C)
 1. Man: neem met het wattenstaafje een specimen van de verdachte afscheiding uit de penis (urinebuis).

  Vrouw: neem met het wattenstaafje een specimen uit de opening van de vagina, breng hierna het wattenstaafje verder in en haal dit er na 30 seconden weer uit.

 2. Plaats het wattenuiteinde in het buisje en voeg hieraan 6 druppels buffervloeistof A toe. Draai en strijk het wattenstaafje hierin grondig rond. Gooi het hierna weg in een geschikte container. Behandel het als potentieel geïnfecteerd.

 3. Voeg nu 2 druppels buffervloeistof B toe en meng dit grondig. Wordt de test niet direct uitgevoerd, dan kan het mengsel worden bewaard bij +4 C en +8 C, maar moet binnen 24 uur verder worden uitgevoerd.

 4. Neem de test uit de sachet door deze open te scheuren bij de aangegeven inkeping. En plaats de testcassette op een horizontaal, schoon en droog oppervlak.

 5. Houdt het gevulde pipetje boven het kleine ronde venster, zo dat u de druppels kunt tellen. Druppel vervolgens 4 druppels in het venster.

 6. Lees de uitslag af binnen 5 minuten. Wacht niet langer dan 15 minuten met het aflezen van de uitslag.

Bepaling van de uitslag

 1. Een gekleurde lijn zal aan de linkerkant van het resultaten venster verschijnen om aan te tonen dat de test werkt. Deze lijn is de controle lijn. ©

 2. De rechterkant van het resultaten venster geeft het testresultaat aan. Als een lijn in dit gebied verschijnt is dit de test lijn. (T)
  Positief Resultaat: er is een positief resultaat als een gekleurde lijn zichtbaar is in het controle gebied (C) en in het test gebied (T) ongeacht welke lijn er als eerste verschijnt. NB: In het algemeen geldt, hoe hoger het gehalte aan antilichamen in het monster, hoe sterker de kleur van de test lijn (T) zal zijn Als het gehalte net voldoende is om gedetecteerd te kunnen worden door de test zal de kleur van de (T) lijn zeer zwak worden weergegeven.
  Negatief resultaat: De aanwezigheid van slechts een gekleurde lijn in het controle gebied © en het uitblijven van een gekleurde lijn in het test gebied (T) geeft aan dat de aanwezigheid van Gonorrhea antilichamen negatief is.
  Ongeldig: Als na het uitvoeren van de test, geen kleurenband binnen het venster van het resultaat zichtbaar is, dan wordt test als ongeldig beschouwd. Mogelijke oorzaken hiervan kunnen onder andere zijn; het niet nauwkeurig opvolgen van de gebruiksaanwijzing en het gebruik van de test na de uiterste houdbaarheidsdatum.
  Zoals met alle diagnostische testen mag een klinische diagnose niet gebaseerd zijn op de resultaten van een enkele test. Een diagnose mag alleen gemaakt worden door een arts als het klinisch en laboratoriumonderzoek geëvalueerd is.
  Waarschuwingen: De test is bedoeld voor eenmalig gebruik door slechts een persoon.

stats